Bel ons: 024-2062303

Geslaagde verhuizing naar nieuwe server

Verhuizing geslaagd!

Het was een snelle en soepele overgang met direct resultaat; we hebben ons systeem verplaatst naar een nieuwe serveromgeving. Zoals bij iedere verhuizing valt er wel iets kapot, maar ben je blij als de laatste doos binnen is en voel je je direct thuis.

 

Sneller. Beter. Veiliger.

De grootste verandering die jij als klant direct zult ervaren is dat het allemaal een stuk sneller op je scherm verschijnt. Een verveelvoudiging van de hardwareprestatie en in delen van de ticketshop en beheeromgeving maken we nu onder andere gebruik van een techniek In-memory Data Structure Caching welke we de komende weken verder gaan implementeren in het hele systeem. Sneller, beter en nog veiliger online kaarten verkopen.

 

Het is technische praat, komt neer op het volgende: we zetten zoveel mogelijk informatie die op je scherm getoond moet worden al voor je klaar zodat het niet hoeft te worden berekend en opgehaald uit de database met alle gegevens, op het moment dat je ergens op klikt. De server hoeft dus minder hard te werken, kan veel meer gebruik(ers) aan en haalt snelheden waar Max Verstappen jaloers van wordt.

 

Is dit alles?

Nee, deze open hartoperatie heeft een hoop gedaan aan de kern van ons systeem en de mogelijkheden richting de toekomst. De betalingen zijn veiliger en de ervaring voor de bezoeker is verbeterd. Het zorgt voor een hogere conversie; minder bezoekers haken af in het betaalscherm, dus jij verkoopt meer tickets. Online kaarten verkopen was nog nooit zo’n feestje!

 

De ticketshop heeft verschillende subtiele maar stress-verlagende veranderingen en toevoegingen, mede door onze UCD denkwijze; het belang van de gebruiker altijd op de eerste plek. Een goed voorbeeld is het downloaden van de tickets; ondanks dat we graag zien dat bezoekers geen papier verspillen maar mobiel hun ticket tonen, kunnen ze de tickets downloaden in PDF formaat en printen.