FAQ CoronaCheck App & Evenementen

De meest gestelde vragen over de CoronaCheck bij evenementen. 

Je hebt een ticket gekocht via onze ticketshop of je hebt tickets verkocht via Ik Ben Aanwezig en nu vraag je je misschien af hoe het precies werkt nu evenementen onder voorwaarden weer plaats mogen vinden. We hebben de belangrijkste vragen voor je verzameld.

Naar een evenement met de CoronaCheck App?

De voorwaarde is dat jij gevaccineerd bent of een negatieve testuitslag kunt laten zien. Dit kan enkel en alleen met de CoronaCheck App, deze geeft (voorlopig) toegang tot een evenement (naast een geldig ticket uiteraard).

Waar kunnen bezoekers zich laten testen?

Het testen verloopt via Testen voor Toegang en kan op afspraak op verschillende locaties door het land. Klik hier voor een actueel overzicht van testlocaties. Kijk voor meer informatie op: testenvoortoegang.org

Wat is de CoronaCheck Scanner?

Met de CoronaCheck Scanner wordt de geldigheid van een testbewijs van bezoekers gecontroleerd en of de persoonlijke gegevens overeenkomen met de gegevens van het identiteitsbewijs. De app wordt voorlopig ingezet voor toegang tot sommige locaties, activiteiten en evenementen. Op deze manier wordt gecontroleerd of je geen risico vormt in de verdere verspreiding van het Coronavirus. 

Hoe werkt de CoronaCheck Scanner?

De app werkt met een QR-code welke aan jouw app wordt toegevoegd na een negatieve PCR-test (> 40 uur geldig) of een vaccinatie. De QR-code wordt gescand bij de ingang van een evenement, op veilige afstand. 

Bij een groen scherm heb je de bevestiging van een negatieve testuitslag, daarna worden je gegevens vergeleken met je identiteitsbewijs en indien correct mag je naar binnen. 

Een rood scherm betekent dat de QR-code ongeldig of verlopen is. Niet per se dat diegene het Coronavirus heeft. Er is in dit geval geen bewijs van een negatieve testuitslag. 

Lees hier wat je als scanner kunt doen bij een rood scherm.

Is een zelftest óók geldig als testbewijs?

Nee, je moet een PCR-test inplannen via Testen voor Toegang en je moet via de CoronaCheck App kunnen laten zien dat je een negatieve testuitslag hebt van minder dan 40 uur oud. 

Moet ik me laten testen als ik al volledig gevaccineerd ben?

Nee. Indien je volledig gevaccineerd bent moet je dit via de CoronaCheck App kunnen aantonen. 

Dient het vaccinatiebewijs op papier als toegangsbewijs?

Nee. Je moet via de CoronaCheck App kunnen aantonen dat je volledig gevaccineerd bent. Je mag wel een print uitdraaien die je via de site van CoronaCheck hebt aangevraagd. Dit kan via het Print Portaal.

Belangrijkste info op een rijtje:

  • Neem je identiteitsbewijs mee. 
  • Zorg dat je een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur oud kunt laten zien óf dat je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent. Dit kan alleen via de CoronaCheck App of via het Print Portaal.
  • Laat de QR-code alleen zien vanuit de app! Een schermafbeelding of kopie van de QR-code werkt niet en resulteert in een rood scherm. 
  • Er is altijd een groen scherm nodig om naar binnen te mogen.
  • Bereid je goed voor om samen én voor iedereen een gezellige en soepele toegang tot het evenement te creëren.