Blue Collar Theater | Quintijn Lohman

De verborgen parel van Eindhoven, het Blue Collar Theater, vind je in het Blue Collar Hotel in het klokgebouw op Strijp-S.

Quintijn Lohman (45) is verantwoordelijk voor de programmering van het theater, de kleinkunst en de muziek binnen Blue Collar. Naast zijn baan als Artistiek Manager is Quintijn een bevlogen muzikant in de band Tigre Blanco.

Cabaret, Reggae en Rock & Roll

Op tien minuten lopen van het centrum van Eindhoven bevindt zich het oude fabrieksterrein van Philips genaamd Strijp-S. Het Blue Collar Hotel is gevestigd in de voormalige Philite fabriek, ook wel bekend als Het Klokgebouw. Klein variététheater Blue Collar is laagdrempelig, levendig en stoer. Rock & Roll met een eigentijds en eigenzinnig karakter. Blue Collar Theater is onderdeel van het hotel wat zich in één totaalconcept uitdraagt.

Wekelijks vinden er verschillende evenementen plaats in de mooie burlesque theaterzaal. Cabaret van o.a. Javier Guzman en Theo Maassen, reggae feestjes en 2-meter-sessies met Jan Douwe Kroeske. Benieuwd wat er de komende tijd op de planning staat? Bekijk de speciale Blue Collar Theater Kiosk.

Blue Collar

Blue-collar, een term uit de VS, staat voor mensen uit de werkende klasse. Het hotel is gebouwd in de oude Philips fabriek en Blue Collar Hotel is hiermee een eerbetoon aan de arbeiders die van begin jaren 30 tot de jaren 70 gewerkt hebben.

Samenwerking

Sinds maart 2015 werkt Blue Collar met Ik Ben Aanwezig. Quintijn: ‘Een jong, dynamisch en persoonlijk bedrijf met een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Samen met de vaste lage servicekosten zorgt dit ervoor dat we al twee jaar prettig samenwerken.’

Quintijn: ’Nadat Blue Collar overstapte op online kaartverkoop werd de Front Office van het hotel met regelmaat overspoeld met vragen over online tickets kopen en de ticketservice. Hier hebben wij samen met Tim een passende oplossing voor bedacht, namelijk een soort visitekaartje met daarop een korte uitleg voor bezoekers over Ik Ben Aanwezig en over het werkt. Perfect!’