Music Meeting | Sander Ederveen

Sander Ederveen (37): producent van o.a. Music Meeting, Oddstream en Roze Woensdag. Sander is voor het vijfde jaar op rij producent van het driedaagse internationale muziekfestival Music Meeting in Park Brakkenstein (Nijmegen).

We zijn onder andere benieuwd naar z’n plannen voor de komende twee jaar; nieuwe culturele evenementen, Vierdaagse, meer roze feesten of nog een editie van Music Meeting XS? Sander: ‘Vooral veel vakantie en een leuke vent vinden!’ ????

De beste muziek die je zelden ziet!

Music Meeting introduceert hoogwaardige muziek uit alle windstreken die zelden of niet live te horen is in Nederland en Europa. Hierin initieert en ondersteunt het festival grensverleggende projecten van nieuw en onontdekt of onderbelicht talent.

Bijzondere en exclusieve muziek uit alle delen van de wereld, met deze editie o.a..: St. Germain (Frankrijk), Cory Henry (VS/NL), Konono n°1 (Congo/Portugal), Lisbon Underground Music Ensemble (Portugal), Pat Thomas & Kwashibu Area Band (Ghana). De vernieuwde zaterdag experimenteert met MMMoves: elektronische dance komt samen met de rijke traditie van niet-westerse dansmuziek. Muzikale vernieuwing en tradities ontmoeten elkaar.

Naast het hoofdprogramma is er ook ruimte voor films, docu’s, interviews, mini-meetings, workshops en masterclasses. Door de mix van internationale artiesten en het breed georienteerde publiek ontstaan er bijzondere ontmoetingen en wordt jong talent ontdekt.

Samenwerking

Met Roze Woensdag maakte Sander als een van de eerste gebruik van Ik Ben Aanwezig en sinds dit jaar ook voor Music Meeting. Sander: ‘Ik werk graag samen met lokale bedrijven. Ik heb gezien hoe Ik Ben Aanwezig is gestart en waar ze nu staan. In hun eerste jaar wat hobbelig, daarna is de kwaliteit snel omhoog gegaan. Een jong bedrijf wat slim meedenkt en snel en adequaat reageert. De mogelijkheden zijn groot en waar ze kunnen, ontwikkelen ze op verzoek nieuwe functionaliteiten.’

Ik Ben Aanwezig streeft er naar om de ticketkosten zo laag mogelijk te houden. ‘Ik wil mijn bezoekers niet opzadelen met extra onnodige kosten maar hen uiteraard wel een nette service bieden.’

Ik Scan Aanwezig staat dit weekend aan de toegangspoort van Park Brakkenstein. Sander: ‘Super service! Ik hoef me wat betreft de toegang echt geen zorgen te maken, de mannen regelen het. Ik heb goed en direct contact met Ik Ben Aanwezig en ze hebben alle tijd voor me, ook in het weekend.’