Schönes Wochenende | Danny Holland & Kim Danner

Danny Holland (24) en Kim Danner (31) zijn samen verantwoordelijk voor de evenementen van Schönes Wochenende. Het concept richt zich vooral op techno en tech-house, maar er wordt graag geëxperimenteerd met andere elektronische genres. Naast de feesten organiseren zij ook evenementenvervoer onder de naam Puur Vermaak.

o.a. geprogrammeerd: Alan Fitzpatrick, Gary Beck, Hans Bouffmyhre, Heiko Laux, Joey Daniel, Lady Aïda, Luigi Madonna, Psyk, Robert Hood, Roberto Capuano, Tripeo, Will & Ink en Zix.

Samenwerking

Danny en Kim zijn beide vanaf dag één verbonden met Ik Ben Aanwezig. Tijdens de organisatie van een van de eerste edities kwamen de mannen erachter dat online verkoop via de bestaande ticketboeren hen (en de bezoekers) erg duur kwam te staan. Ze wilden dat er een alternatief kwam voor de gevestigde orde in ticketland.

Gemeenschappelijke vriend Tim Engelaar (eigenaar Ik Ben Aanwezig) ontwierp samen met hen het eerste concept van Ik Ben Aanwezig. De input van de organisatoren is (nog steeds) van groot belang. Naast een eerlijke service voor hun bezoekers heeft het Kim ook een baan bij Ik Ben Aanwezig opgeleverd.

Danny: ‘Wij blijven kiezen voor Ik Ben Aanwezig vanwege de lage servicekosten en het gebruiksgemak. We zijn met name erg tevreden over het scannen met de smartphone. Wanneer het druk is bij de entree kun je direct extra telefoons inzetten’.

Het is een feit dat de mannen partner blijven van Ik Ben Aanwezig. Kim draagt als mede-ontwerper op diverse vlakken bij aan de ontwikkeling. Samen met Danny en al hun vrijwilligers ervaart hij het systeem als organisator en kan hij d.m.v. korte lijnen snel handelen. Danny: ‘Wat mij persoonlijk aanspreekt is de goede bereikbaarheid, snelle en vriendelijke service. Daarnaast zijn betrouwbaar en servicegericht eigenschappen van IBA waar ik me volledig in kan vinden.’

Puur Vermaak

Naast de edities van Schönes Wochenende organiseren de mannen diverse busreizen onder de naam Puur Vermaak. ‘Met de app kunnen we gemakkelijk en op iedere parkeerplaats in Nederland tickets scannen en zit iedereen snel op z’n plek.’

Schönes Wochenende bestaat in oktober zes jaar. Komend jaar staan er diverse edities in o.a. Brebl en het meer intieme Merleyn gepland. Daarnaast hosten ze voor de vijfde keer op rij een stage op Have a Nice Day Festival en organiseren ze wederom de busreis naar Eibergen. Kim ‘We kijken er ieder jaar weer enorm naar uit!’