In blog, Nieuws

De geschiedenis van bingo

Iedereen kent het spel bingo. De verhalen van onze opa’s en oma’s hoe zij weer net niet een volle kaart hadden, of wellicht heb je zelf als kind meegedaan aan de kinderbingo op vakantie. Tegenwoordig verplaatst het spelletje zich richting de online wereld en dat heeft ten opzichte van het normale bingo spel erg veel voordelen.

Bingo is van origine een spel wat door de Italiaanse Lotto was bedacht in 1530. In de 18e eeuw werd het spel ook gespeelt in Frankrijk. Rond 1850 kwam het spel terecht in Duitsland en daar werd het opgepikt en megeneomen door een handelaar uit Amerika. Na enkele aanpassingen – zoals meer combinaties en dus minder winnaars – gingen de Amerikanen grote evenementen organiseren en werd bingo echt populair in de rest van de wereld.

Waar komt de naam bingo vandaan?

Bingo is een verbastering van het woord Beano. Dat is de merknaam van het blaadje waar de Amerikanen hun nummers op afgestreepte. Zij hadden het woord weer van bonen, aangezien men daar de nummertjes in het verleden mee bedekte.

De voordelen van online bingo

In de huidige Corona-tijd organiseren veel verenigingen en bedrijven een online bingo. Op deze manier blijf je op een leuke manier contact houden met je personeel en leden, uiteraard op veilige afstand. Bij Ik Ben Aanwezig maak je binnen 10 minuten jouw online bingo-event aan. Vervolgens kun je mensen een bingoticket toesturen of een bingoticket laten kopen. Stel vervolgens een livestream in en de bingo is klaar om van start te gaan. Uiteraard kunnen wij de livestream + trekking voor je regelen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.