De geschiedenis van Bingo

Online Bingo door crisis

Het spel Bingo, wie kent het niet?! We kennen allemaal de verhalen van opa en oma dat ze wéér net geen volle kaart hadden bij het wekelijkse uitje, het beeld van de bomvolle eettafel met geruit kleedje met daarop prijzen van de plaatselijke supermarkt en vals gezang bij een valse Bingo. Het is simpel, maar toch zo leuk en het heeft vaak een maatschappelijk belang. Tegenwoordig (sinds Corona) wordt het spel online gespeeld en we ontdekken dat het best veel voordelen heeft.

Bingo is van origine een spel dat door de Italiaanse Lotto is bedacht in 1530 (bron: wikipedia.nl). Frankrijk en Duitsland maakte kennis met het spel tijdens het midden van de 18e eeuw waar het vervolgens werd opgepikt en meegenomen door een handelaar uit Amerika. Na enkele aanpassingen – zoals een truc met meer combinaties en dus minder winnaars – gingen de Amerikanen grote evenementen organiseren en werd Bingo echt populair. Later ook in de rest van de wereld en tot voorheen veel gespeeld.

Waar komt de naam Bingo vandaan?

Oorspronkelijk heette het spel “beano” (bonen), de dealer (organisator) selecteerde genummerde schijven uit een sigarenkist en de spelers markeerde hun speelkaart met nummers met bonen. De speler die won riep “BEANO!”. Op een dag riep een speler per ongeluk Bingo! in plaats van Beano! De speelgoedhandelaar die het spel destijds leidde hoorde dit en noemt het sindsdien Bingo.

De voordelen van online Bingo

De wekelijkse Bingo bij verenigingen en buurthuizen heeft veelal een maatschappelijke functie. In sommige delen van ons land is het een hele serieuze aangelegenheid. Sinds de uitbraak van Corona en de lockdowns organiseren veel verenigingen en bedrijven een online Bingo. Hierdoor blijft men in contact met de medewerkers en leden en zien zij elkaar op veilige afstand. Al vele grote en kleinere organisaties hebben via ons systeem een geslaagde Bingo georganiseerd.

Speelkaart Bingo Klassiek

Bij Ik Ben Aanwezig maak je binnen 10 minuten jouw online bingo-evenement aan. Vervolgens kun je mensen een bingoticket toesturen of een bingoticket laten kopen, ons systeem genereert de unieke bingokaarten voor de spelers. Stel vervolgens een livestream in voor de trekking en de show kan van start. Uiteraard kunnen wij ook ondersteunen in de livestream en trekking, we hebben inmiddels heel wat ervaring en bieden oplossingen om te ontzorgen. Kijk hier naar onze uitgebreide mogelijkheden.

Wil je mee met de trend en een online Bingo organiseren?

Maak gratis een account aan en stel je evenement in. Heb je vragen? Bel ons op: 024-2062303, mail naar info@ikbenaanwezig.nl of klets met ons op Facebook Messenger.