In blog, Nieuws

Moeilijke tijden vragen om creatief denken. De afgelopen maanden heeft Ik Ben Aanwezig niet stilgezeten, we hebben volle focus op online evenementen. Om december toch een gouden randje te geven in dit gekke jaar organiseren we IBA’s Entertainmaand. Een reeks aan online evenementen, voor en door organisatoren uit ons netwerk. En omdat het nu belangrijker dan ooit is om er voor een ander te zijn, koppelen we de Entertainmaand ook aan het goede doel.

 

IBA’s Entertainmaand | Knus, op afstand

December ziet er anders uit dan anders, net als bijna heel 2020 eigenlijk. Sinds maart staan we met z’n allen in standje Corona. De gehele evenementenbranche en alles wat daarbij komt kijken ligt stil. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen en creatief denken, ontwikkelen en innoveren. Wij hebben dan ook niet stilgezeten.

Inmiddels bieden we een aantal mooie oplossingen voor online evenementen en we hebben daardoor veel contact met nieuwe klanten en organisatoren. Met veel plezier laten we met onze online evenementen zien wat we de afgelopen maanden hebben ontwikkeld.

Daarnaast is het nu meer dan ooit belangrijk om iets te betekenen voor een ander. We zijn de afgelopen tijd meer op onszelf aangewezen en hebben daardoor misschien minder oog voor de ander. December is de perfecte maand om hier even bij stil te staan. Om die reden is IBA’s Entertainmaand dan ook gekoppeld aan een goed doel, namelijk: Homebass Foundation. Een deel van de opbrengst van onze online evenementen schenken we aan hen.

 

Homebass Foundation


Homebass is een Nijmeegs initiatief, ontstaan vanuit de scene. Homebass ontwikkelt sociaal-culturele programma’s om daklozen een gelijkwaardig bestaan te bieden.

“We gebruiken de verbindende kracht van de nachtcultuur om daklozen, dansers en bekende deejays samen te brengen met het talent van dak- en thuislozen. Dat doen we samen clubs, festivalorganisaties, zorginstellingen en onze ambassadeurs.”


Ik Ben Aanwezig en met name eigenaar Tim Engelaar is sinds een jaar betrokken bij de foundation, om als Cultureel Ondernemer een steentje bij te dragen en inhoudelijk mee te denken over oplossingen om entertainment samen te brengen met dak- en thuislozen. Tim maakt dan ook trots deel uit van de Raad van Toezicht.

Lees meer hierover op: homebassfoundation.com

 

Wat gaan we organiseren, wat ga jij zien?

Het wordt een reeks online evenementen die we samen met fijne mensen uit ons netwerk organiseren. Zelf organiseren we IBA’s Knusse Kerst Bingo, met écht leuke prijzen. Bekijk de Kiosk en doe mee met IBA’s Entertainmaand!

Trommel je vrienden en familie op en koop voor een prikkie een ticket voor een – of liever meerdere – evenementen. Samen zijn, maar dan online.

Wij wensen iedereen een knus en warm december, en volgend jaar gaan we hoe dan ook terug naar normaal.

Evenementen IBA’s Entertainmaand

ThijMiBo Live!

10 december 2020 17:00

Terug van weggeweest; de ThijMiBo. Met Thijs & Michiel achter de decks en een borrel (of twee) is stilzitten écht geen optie.

Dit duo vermaakt je met een heerlijke set bomvol disco- en houseplaten waar je meer dan vrolijk van wordt. Nodig je dansmaten uit voor de stream en maak er samen een feestje van op 10 december.

Schönes Wochenende

11 december 2020 20:00

Einmal Techno und Zurück met klanten van het eerste uur: Danny & Perry van Schönes Wochende.

De heren organiseren Technofeesten en draaien vrijdag 11 december onder de naam Multiple Identities, hun DJ-pseudo.
Dit wordt absoluut een Schönes Wochenende!

Verhalen van Frank Antonie van Alphen

13 december 2020 16:00

Een primeur in deze “Ik Ben Aanwezig Entertainmentmaand”. Namelijk een verhaal uit de nieuwe rock & rollbundel van Frank Antonie van Alphen, schrijver van “de Aap in de Asbak”.
Het vervolg heet DE GESCHIEDENIS VAN MIJN HOOFD en het verhaal daaruit “Ruimtevaarder”. Begin volgend jaar zal het nieuwe boek verschijnen.

DE TROPEN

18 december 2020 20:00

DE TROPEN brengen classics naast killer global bass tracks, originals vs. remixen en mashups gericht op ‘die dampende dansvloer’. Zomerse vibes voor  iedereen die in is voor good times. Dj’s Payola, Sam, Gozert, Koko Kelly en Slowpoke pakken hun platenkoffer in met alles wat dansvloeren vult, of gaat vullen, tussen 1930 en 2022. It’s getting hot in Here!

Tripeo & Laura van Hal

19 december 2020 20:30

Laura van Hal kennen we als geliefd ex-accountmanager van Ik Ben Aanwezig. Inmiddels staat ze bekend om haar stevige sets en keert ze op 19-12 voor even terug. Laura wordt vergezeld door niet de minste. Darko Esser (Tripeo) – de voor velen bekende duizendpoot uit de binnen- en buitenlandse scene – zorgt voor de kers op de taart. Nike’s aan, en dansen op tafel.

Soul Right Brothers

20 december 2020 16:00

Akoestisch vermaak op de zondagmiddag van IBA’s Entertainmaand: de Soul Right Brothers.

Bandleden Coen van Dijk, Niels Jansen en Ivar Brandts doen waar ze goed in zijn; muziek maken. De drie heren spelen eigen werk, met invloeden uit de Blues, Country en Americana. Genieten!

IBA’s Knusse Kerst Bingo

23 december 2020 19:00

Knusser wordt het niet. Samen met de vrienden van Ik Ben Aanwezig spelen we een online Bingo, nét voor Kerst. De prijzenpot wordt gevuld met kleine en grote prijzen van diverse partners uit ons netwerk. Warm je op voor knus plezier, valse Bingo’s en een boel gezelligheid. Laat die ballen maar knallen!