Livestreams bekijken op je TV | Tips en uitleg

Livestreams bekijken op je TV | Tips en uitleg

Livestream evenementen hebben het afgelopen jaar een grote sprint gemaakt. Omdat het in tijden van de Corona pandemie niet tot nauwelijks mogelijk is om naar echte evenementen te gaan, met anderen, is het beste alternatief om een congres of optreden bij je thuis op het scherm te krijgen. Bij een livestream van bijvoorbeeld een artiest, is het natuurlijk het leukste om dit te kunnen bekijken op een groot scherm. Omdat het met ieder apparaat anders werkt – hoe een livestream evenement via Ik Ben Aanwezig op een TV te bekijken – zetten we wat tips op een rij hoe te bekijken.

De video casten vanaf een Android telefoon of tablet naar een Android TV of ChromeCast

Zorg ervoor dat het Android toestel op hetzelfde wifi netwerk aangesloten is als het apparaat waarop je de video wilt casten. Open de ticketlink in de Chrome browser op je Android toestel. In de instellingen van Chrome browser, zoek in het menu naar Cast . Selecteer de naam van je TV of de naam van je Chromecast.

De video afspelen vanaf een iPhone naar Apple TV via AirPlay

Zorg ervoor dat je iPhone op hetzelfde wifi netwerk is aangesloten, als waar de Apple TV op is verbonden. Open de ticketlink in een browser naar keuze. Klik op de video op het AirPlay icoon . Selecteer de naam van jouw Apple TV.

De video casten vanaf een iPhone naar een TV met Chromecast

Het is niet standaard mogelijk gemaakt door Apple om de video te casten van een iPhone naar een TV met Chromecast, omdat de video in een browser wordt afgespeeld. Hiervoor is het nodig om een gratis app te downloaden. Zoek in de Appstore naar de app “Replica Synchrone Weergave”, of klik op deze link om naar de Appstore te gaan. Wanneer je de app voor het eerste opent is er de mogelijkheid om een abonnement te kopen, deze stap kun je overslaan door op het kruisje rechtsboven te drukken. Zorg ervoor dat je iPhone op hetzelfde wifi netwerk is aangesloten, als waar de Chromecast op is verbonden. Zoek in de app naar de naam van je Chromecast om mee te verbinden. Eenmaal verbonden wordt het scherm en geluid van je iPhone weergegeven op je Chromecast. Open vervolgens de ticketlink om de video te openen, en druk op volledig scherm zodat deze ook op je TV met Chromecast op volledig scherm wordt weergegeven.

De video casten vanaf een laptop of PC naar een TV met Chromecast

Zorg ervoor dat je laptop of PC op hetzelfde wifi netwerk aangesloten is, als het apparaat waarop je de video wilt casten. Open de ticketlink in de Chrome browser op je laptop of PC. Zoek in de instellingen van Chrome browser naar de optie Casten. Selecteer de naam van je TV of de naam van je Chromecast. De browser wordt nu gecast naar je TV met Chromecast. Druk op volledig scherm om deze ook op je TV met Chromecast op volledig scherm weer te geven.

De video bekijken vanaf een Windows 10 laptop of PC naar een Smart TV

De meeste SMART TV’s hebben de mogelijkheid om als draadloos tweede scherm te dienen, voor een Windows 10 laptop of PC. Zorg ervoor dat je laptop of PC op hetzelfde wifi netwerk is aangesloten als je SMART TV. Open de ticketlink in een willekeurige browser op je laptop of PC. Druk tegelijk op de windows-toets en de letter K. Selecteer de naam van je TV in het scherm dat verschijnt. De browser wordt nu weergegeven op je SMART TV. Druk op volledig scherm om deze ook op je SMART TV op volledig scherm weer te geven.

De video bekijken vanaf een laptop of PC naar een TV met HDMI kabel

Sluit je laptop aan op je TV met behulp van een HDMI kabel, en zorg ervoor dat het scherm wordt uitgebreid of wordt gedupliceerd. Open de ticketlink in een willekeurige browser op je laptop of PC. De browser wordt nu weergegeven op je SMART TV. Druk op volledig scherm om deze ook op je SMART TV op volledig scherm weer te geven.

Zelf een online evenement organiseren?

Verkoop tickets voor je online evenement via ons systeem. Bekijk onze mogelijkheden en start met verkopen.

Neem gerust contact met ons op om je vragen door te nemen. We denken graag met je mee!
Contact ons via info@ikbenaanwezig.nl of 024 206 2303.