Mag ik een Bingo organiseren?

Online Bingo organiseren

De Kansspelautoriteit heeft strenge regels omtrent het organiseren van een Bingo, Tombola of Rad van Fortuin. Het is een kansspel en daar mag in Nederland geen geld mee worden verdiend of prijzen voor worden uitgereikt. Wat zijn de regels omtrent een online Bingo?

Op een dag gaan we met z’n allen weer terug naar normaal. Een maatschappij waarbij er weer fysieke evenementen plaatsvinden en mensen weer volop bij elkaar komen. Er zijn in principe twee stelregels: of in besloten kring, of met toestemming van de Gemeente.

Bingo spelen in besloten kring

Je kunt met een gerust hart een Bingo organiseren voor je familie, vriendenkring of het verzorgingshuis. Dit valt onder een besloten kring. Ook Bingo’s waarbij je geen entree vraagt én waarbij men geen prijzen kan winnen, kun je zonder toestemming organiseren.

Bingo organiseren met toestemming van de Gemeente

Je kunt bij de Gemeente toestemming vragen om een kleine Bingo te organiseren. Zorg ervoor dat je dit minstens 14 dagen voor de bingo regelt. Houd er rekening mee dat de gemeente de Bingo kan verbieden of dat ze eisen gaan stellen. Het gaat om de volgende eisen:

  • Als organisator ben je een Nederlandse vereniging die minstens drie jaar bestaat.
  • In de statuten van de vereniging staat een duidelijk omschreven doel en het organiseren van kansspelen mag geen doel zijn.
  • Je organiseert het kansspel voor een van tevoren bekendgemaakt goed doel.
  • Prijzen en premies in geld of goederen mogen niet hoger zijn dan €400 per serie of set. In totaal bedraagt de waarde van de te winnen prijzen of premies niet meer dan €1.550 euro per bijeenkomst.

Bingo organiseren tijdens Corona

Men kan in deze Corona-tijd echter wel rekenen op enige coulance van de Kansspelenautoriteit, zoals je kunt lezen op kansspelenautoriteit.nl. Zo worden initiatieven om mensen toch een leuk tijdverdrijf te bezorgen of om ze uit isolement te halen (zonder dat ze hun huis hoeven te verlaten) niet bestraft. Deze coulance stopt echter als men een Bingo organiseert met als doel om geld te verdienen.

Wil jij binnenkort een online Bingo organiseren, dan ben je bij Ik Ben Aanwezig aan het juiste adres. Wij hebben een bingo-module ontwikkeld, waarbij je gemakkelijk en snel online het spel kunt organiseren. Maak binnen 10 minuten jouw bingo-evenement aan, stel een livestream in en nodig mensen uit. Bekijk hier onze mogelijkheden.

Ja, ik wil aan de slag en organiseer een online Bingo.

Maak je gratis account aan en maak binnen tien minuten je online evenement aan. Heb je vragen? Bel ons op: 024-2062303, mail naar info@ikbenaanwezig.nl of klets met ons op Facebook Messenger.