In blog, Nieuws

Mag ik een (online) bingo organiseren?

De Kansspelautoriteit heeft strenge regels omtrent het organiseren van een bingo, tombola of rad van fortuin. Logisch ook want het is een kansspel en daar mag in Nederland geen geld mee worden verdient of prijzen worden uitgereikt.

Er zijn normaal gesproken twee manieren om toch een bingo te organiseren.
1. Organiseer een bingo in besloten kring
2. Organiseer een kleine bingo met toestemming van de gemeente

Bingo spelen in besloten kring

Je kunt met een gerust hart een bingo organiseren voor je gezin, vriendenkring of verzorgingshuis. Dit valt onder een besloten kring. Ook bingo’s waarbij je geen entree vraagt én waarbij men geen prijzen kan winnen, kun je zonder toestemming organiseren. 

Bingo organiseren met toestemming van de gemeente

Je kunt bij de gemeente toestemming vragen om een kleine bingo te organiseren. Zorg ervoor dat je dit minstens 14 dagen voor de bingo regelt. Houd er rekening mee dat de gemeente de bingo kan verbieden of dat ze eisen gaan stellen. Je moet dan wel aan enkele eisen voldoen:

1. Als organisator ben je een Nederlandse vereniging die minstens drie jaar bestaat
2. In de statuten van de vereniging staat een duidelijk omschreven doel en dat doel is niet het organiseren van kansspelen
3. Je organiseert het kleine kansspel voor een van tevoren bekendgemaakt goed doel
4. Prijzen en premies in geld of goederen die kunnen worden gewonnen, mogen niet hoger zijn dan 400 euro per serie of set, in totaal bedraagt de waarde van de te winnen prijzen of premies niet meer dan 1.550 euro per bijeenkomst

Bingo organiseren tijdens Corona

Men kan in deze Corona-tijd echter wel rekenen op enige coulance van de Kansspelautoriteit. Zo worden initiatieven om mensen toch een leuk tijdverdrijf te bezorgen of om ze uit isolement te halen zonder dat ze hun huis hoeven te verlaten niet bestraft. Deze coulance stopt echter als men een bingo organiseert met als doel om geld te verdienen.

Kortom; wil jij binnenkort een online bingo organiseren, dan ben je bij Ik Ben Aanwezig aan het juiste adres. Wij hebben een bingo-module ontwikkeld, waarbij je gemakkelijk en snel een online bingo kan organiseren. Maak binnen 10 minuten jouw bingo-event aan, stel een livestream in en nodig mensen uit.