Online ticketverkoop opent de wereld

Online ticketverkoop - Ticketservice

Online ticketverkoop: dé manier om een zaal of stadion vol te krijgen. In Nederland zijn er tal van evenementen en concerten die razend populair zijn. Maar ook de kleinere initiatieven en organisatoren organiseren de leukste grote en kleine evenementen, in welke vorm dan ook. Online ticketverkoop maakt het een stuk gemakkelijker om de ticketverkoop te regulieren, maar vaak is de drempel voor kleine organisatoren te groot. Wij verlagen de drempel, voor iedere organisator dezelfde persoonlijke service.

Van hardcopy naar online tickets

Tegenwoordig worden vrijwel alle kaarten voor evenementen verkocht via online ticketverkoop. In tegenstelling tot onze Oosterburen, waar slechts de helft hiervan via online kanalen verloopt. Ze lijken hierin iets achter te lopen. Naast dat online ticketverkoop een hoop tijd bespaart, levert het natuurlijk ook extra kansen en functionaliteiten op. Zo is je winkel altijd ‘open’ (24/7 verkoop); de verkoop wordt direct bijgehouden en geregistreerd en je kunt alles in (huis)stijl creëren en diverse tickettypes aanmaken. Bovendien kan de bezoeker op elk gewenst moment en op iedere plek een ticket kopen en is de kans op kwijtraken erg klein. Natuurlijk zijn er veel meer voordelen van online ticketverkoop te noemen, maar laten we eerlijk zijn; eigenlijk is het gewoon niet meer weg te denken.

Ook voor bezoekers is het veel overzichtelijker welke shows beschikbaar zijn in de buurt omdat alles verzameld is op websites die tickets verkopen. Dit is voor artiesten en organisators ook erg voordelig omdat dit een stukje extra promotie is. Bezoekers hoeven niet meer in winkels op zoek te gaan naar kaarten maar kunnen deze gemakkelijk vanuit de woonkamer of het werk bestellen. Vervolgens stuurt Ik Ben Aanwezig jouw tickets als QR-code naar je toe. Deze code zal vervolgens door onze scantalenten bij de ingang worden gescand.

Het moderne betalen

Niet alleen de manier van kopen maar ook de betaalmogelijkheden zijn natuurlijk veranderd, denk aan de stijgende online valuta Bitcons. PayPal is al enkele jaren populair en vrijwel iedereen in Nederland maakt gebruik van iDEAL. Door al deze ontwikkelingen verloopt de online ticketverkoop in Nederland een stuk gestroomlijnder en is er voor ieder wat wils.

Ook is het een stuk eenvoudiger om tickets in en vanuit het buitenland te boeken. Het is een stuk gemakkelijker om op de hoogte te blijven van optredens van je favoriete artiesten in het buitenland. Nederland staat bekend als feestend volk en online ticketverkoop maakt het mogelijk om ook gemakkelijk tickets voor een concert, evenement of festival in het buitenland aan te schaffen. Door online ticketverkoop zijn fantastische optredens en onvergetelijke avonden dichterbij dan ooit.