5 tips voor tickets scannen van mobiel tot mobiel

Voor sommigen is het nog wat onwennig, voor anderen juist gesneden koek: mobiel scannen. Ik Ben Aanwezig geeft je 5 tips voor soepele en vooral stressloze scansessies bij de entree van je evenement, zodat jouw focus vooral kan liggen op meer tickets verkopen.

Tip 1: Goede voorbereiding vooraf

Zorg dat je vooraf goed voorbereid bent: maak een scangebruiker aan in je account. Je kunt met meerdere mensen inloggen op één account, maar je kunt ook voor verschillende mensen andere inloggegevens aanmaken. Handig als je met verschillende ingangen werkt en je niet wilt dat bijvoorbeeld je scanner bij de VIP-ingang reguliere tickets kan scannen, of andersom. Eindeloze mogelijkheden, maar verdiep je er even in. Of vraag ons!

Tip 2: Goed voorbereid op locatie

Laat mensen hun mobiele ticket al openen als ze in de rij aansluiten. Veel opstopping komt tot stand doordat mensen pas als ze voor de scanner staan hun tickets erbij gaan pakken. Gebrek aan goed internet, tickets niet kunnen vinden en vergelijkbare situaties zorgen voor vertraging. Laat mensen ook, als de belichting erom vraagt, hun schermhelderheid vast omhoog zetten.

Tip 3: Houd afstand

Meteen dé Tip van Flip. Veel mensen houden een eigen mobiel vaak kort op de andere telefoon, die gescand moet worden. Dit is niet nodig, we hebben de scan-app zo gemaakt dat deze juist van iets meer afstand de tickets goed uit kan lezen.

Wij werken, in tegenstelling tot veel van onze concurrenten, met QR-codes. Deze geven veel meer contrast dan reguliere barcodes. Om die reden wordt een code snel door onze scan-app Qontrast gelezen. Het beste is om een afstand van ongeveer 20-30 cm aan te houden voor een optimaal scanresultaat.

Tip 4: Stimuleer mobiele tickets

Stimuleer je bezoekers om tickets via een mobiele telefoon te laten scannen, omdat het zoveel voordelen heeft ten opzichte van geprinte tickets. Mobiele tickets kunnen in tegenstelling tot papier niet gekreukt uit een broekzak worden getoverd. Dit heeft invloed op de vorm van de QR-code, en maakt het lastiger te scannen. Om die reden zie je dat mobiele tickets zoveel sneller gescand kunnen worden. Als de ruimte er voor is kan je zelfs denken aan een speciale rij voor mensen met mobiele tickets, om hen snel binnen te krijgen. Dit stimuleert men een volgende keer tot niet-printen. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, is het veel beter voor het milieu.

Tip 5: Scanapparatuur

Kom je mobiele telefoons tekort, of kan je als organisator je eigen telefoon echt niet afstaan? Je kunt bij ons kosteloos mobiele telefoons lenen, die alleen onze scan-app Qontrast hebben geïnstalleerd. Het enige dat de telefoons nodig hebben is een verbinding met internet, de rest wijst zichzelf. Heb je naast geen telefoons ook geen mensen om die te bedienen? Vraag naar de mogelijkheden van onze scantalenten, die op locatie het scanwerk voor je kunnen overnemen.

Ik Scan Aanwezig

Heb je behoefte aan strak entreemanagement, maar geen tijd of zin om het zelf te regelen? Wij werken met een enthousiast team op locatie en organiseren de toegangscontrole. Onder de noemer Ik Scan Aanwezig zijn we er om de boel te ontzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb jij nog een geniale tip voor soepel en strak entreemanagement? Laat het ons weten, vinden we leuk! Of bekijk ons blogoverzicht voor meer inspiratie.