Corona & Evenementen: hoe staan we ervoor?

blog-evenementen-lockdown

Terwijl we ons één jaar na de eerste lockdown nog volop in de Bingo’s en livestreams begeven durven we voorzichtig vooruit te kijken. In 2021 wordt het wel weer tijd voor evenementen. Het biedt een stip op de horizon dat er pilot evenementen zijn en dat er een garantiefonds voor (grootschalige) evenementen komt vanuit de overheid. In deze blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de evenementensector. Corona en evenementen, hoe staan we ervoor?

• • • Update: 23.06.2021 

Nederland gaat van het slot

De versoepelingen waarmee Nederland grotendeels van het slot gaat zijn vervroegd. Vanaf zaterdag 26 juni mag er heel veel meer, maar grootste nieuws voor onze branche is dat discotheken en nachtclubs weer open mogen, mét toegangstesten. Ook mag de horeca en mogen theaters meer gasten en bezoekers ontvangen, en tot middernacht open.

Diverse plekken gaan weer open onder voorwaarde dat de bezoeker een recente negatieve testuitslag kan laten zien, d.m.v. de CoronaCheck Scanner.

Klik hier om meer te lezen over de CoronaCheck App en lees hier de informatie vanuit Rijksoverheid. Bekijk onze FAQ over de CoronaCheck.

• • • Update: 01.06.2021 

Openingsplan Stap 3: “Bijna alles open”

Vanaf zaterdag 5 juni worden enkele maatregelen losgelaten. Met – voor ons – als belangrijkste punt dat Culturele instellingen meer ruimte krijgen. Musea, theaters, poppodia en filmhuizen mogen onder voorwaarden weer open. De volgende grote stap staat vooralsnog gepland voor 30 juni. We gaan met z’n allen de goede kant op. Voor alle voorwaarden, maatregelen en meer informatie bezoek de site van de Rijksoverheid over Stap 3 in het Openingsplan.

Wil je direct tickets verkopen voor jouw evenement, in welke vorm dan ook? Klik hier!

• • • Update: 18.05.2021 

Over naar Stap 2 van Openingsplan

Vanaf morgen 19.05 gaan we verantwoord over naar Stap 2 van het Openingsplan van de overheid. Er komt meer ruimte voor sporten, recreatie en horeca buiten. Het lijkt allemaal een positieve draai te krijgen en wij kijken langzaam verdere stappen. Meer informatie over Stap 2 en de vervolgstappen vind je op de site van de Rijksoverheid.

• • • Update: 13.04.2021 

Kabinet presenteert Openingsplan

Op dinsdag 13.04 presenteerde het kabinet een openingsplan om stap voor stap meer mogelijk te maken en op een veilige manier te werken aan een samenleving zonder de beperkende maatregelen. Dit plan geldt alleen wanneer de cijfers het toelaten. De uitleg over het loslaten van de maatregelen kun je vinden op de site van de Rijksoverheid.

Bron: Rijksoverheid.nl.

Openingsplan Rijksoverheid

• • • Update: 07.04.2021 

Beperkt open met testbewijs

Een aantal poppodia, musea en (attractie)parken worden onderdeel van een grootschalige proef vanuit de overheid. De overheid stelt dat bezoekers naar binnen mogen met een negatieve coronatest. Dat meldt rtlnieuws.nl op 7 april.

• • • Update: 19.03.2021 

Garantiefonds | Annuleringssubsidie

Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen starten met het plannen van evenementen na 1 juli, volgens demissionaire kabinet. Indien er toch geannuleerd moet worden krijgt de organisator een soort annuleringssubsidie van de overheid. Dit meldt NOS.nl op 19 maart.

• • • Update: 11.03.2021 

Coronacheck App

Het lijkt er op dat de vaccinaties ons meer ruimte gaan geven, ergens midden 2021. Het kabinet werkt hard aan een vaccinatiepaspoort en ondertussen is de Coronacheck app gelanceerd. Met deze app kun je aantonen dat je negatief getest bent. Dat meldt MT/Sprout. Meer informatie: mtsprout.nl.

Coronavaccinatie

Bekijk alle actuele en relevante informatie over coronavaccinatie op: rijksoverheid.nl.

Nationaal Evenementenplan

Eventplatform en Alliantie van Evenementenbouwers presenteerden afgelopen week het Nationaal Evenementenplan, om veilig en verantwoord evenementen te kunnen organiseren. Ondanks de huidige stilstand zijn er positieve berichten rondom vaccinaties, pilots en sneltesten.

Het plan wordt gepresenteerd op: evenementenbouwers.org.

Tickets met tijdsloten

De afgelopen tijd hebben zich weer diverse klanten bij ons gemeld voor onze reserveringstickets. Creëer een veilige omgeving voor bezoekers, klanten én medewerkers met onze software voor tijdsloten. Een laagdrempelig en hapklaar systeem om de toestroom te reguleren.

Meer informatie op: ikbenaanwezig.nl/tijdsloten.

• • • Update: 03.03.2021 

Het experiment van Fieldlab

De evenementensector werkt samen met de overheid aan pilot evenementen om gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak, in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek . Het doel is om vertrouwen te creëren bij de Rijksoverheid om de toetsingskaders te verfijnen en de routekaart aan te kunnen passen. Het betreft een reeks evenementen en is gericht op differentiatie van verschillende evenementen (zakelijk, publiek, binnen, buiten, statisch, dynamisch) en het versneld teruggaan naar het volledig mogelijk maken van evenementen (bron: fieldlabevenementen.nl).

Ondanks dat we nu nog niks kunnen zeggen over de uitkomst zijn we hier blij mee. Er wordt aan gewerkt en hopelijk kunnen wij samen vooruit. Een serie pilotevenementen waaruit duidelijk moet worden of er weer op een veilige manier publieksevenementen kunnen plaatsvinden.

Zondag 21 februari ging Tim – samen met 1152 andere NEC-supporters – eindelijk weer eens naar stadion De Goffert, voor een pot voetbal van zijn geliefde club NEC Nijmegen. De wedstrijd is een van de pilot evenementen van Fieldlab. Hoe was het om weer te mogen juichen? “Ondanks de 1-2 nederlaag op het veld, voelt het toch als een soort overwinning. Hopelijk kunnen we door dit soort initiatieven sneller terug naar ons normale leven. Het wordt tijd. Ik ben blij dat ik hier dan ook mijn kleine steentje aan bij kan dragen.”

Meer informatie: fieldlabevenementen.nl

• • • Update: 21.01.2021 

Garantiefonds | Overheid

Het Kabinet presenteerde in januari 2021 een garantiefonds van €300 miljoen voor de evenementenbranche. Het idee is dat er voor deze zomer weer evenementen kunnen worden gepland. Wanneer die niet door kunnen gaan, betaalt de overheid de gemaakte kosten (bron: rtlnieuws.nl). De overheid vermeldt daarbij dat als het vaccineren volgens planning verloopt er mogelijk vanaf 1 juli al het een en ander kan plaatsvinden. Het garantiefonds is er om organisatoren te motiveren alvast plannen te maken en ondanks de risico’s toch door te zetten.

Kijk op: rijksoverheid.nl

Tickets verkopen!

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je staat te popelen om te gaan organiseren en om tickets te gaan verkopen. Ons systeem biedt de mogelijkheid om tickets te verkopen met de optie tot een initiële koop (een deel van de ticketprijs) waarbij de bezoeker de rest op een later moment betaalt. Met diezelfde optie kun je jouw trouwe honden voorrang geven tot de ticketverkoop. Daarnaast zijn wij ons volop gaan focussen op online evenementen en zien absoluut kans in zogenoemde hybride evenementen, waar je live en online combineert. Ook mogelijk met bijvoorbeeld meerdere stages, zalen of locaties.

Wij zijn zo’n beetje op alles voorbereid, hopelijk jij ook.

Wil je even sparren, of heb je vragen? Neem snel contact met ons op, want ook wij staan te popelen!

Bel ons op: 024-2062303, mail naar info@ikbenaanwezig.nl of klets met ons op Facebook Messenger.