In deze blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de evenementensector. Corona & Evenementen, hoe staan we ervoor?

17.02.2022 | Nederland weer open in 3, 2, 1

In drie stappen gaat Nederland weer open! Dit betekent dat nachtclubs en discotheken weer open gaan en dat festivals en evenementen weer toegestaan zijn, goed nieuws voor onze branche! Is dit binnen, met meer dan 500 bezoekers en zonder vaste zitplaats dan heeft iedere bezoeker een negatieve testuitslag nodig. Op 15 maart wordt er opnieuw gekeken en beoordeeld of het testen voor toegang nog nodig is. Voor een overzicht van alle versoepelingen klik hier. Wil je meer lezen over de Coronacheck App en het toegangsbewijs, klik dan hier.

26.01.2022 | Versoepelingen, mét vaste zitplaats

Horeca, theaters en bioscopen mogen weer open, gasten en bezoekers zijn welkom met een Coronatoegangsbewijs en krijgen een vaste zitplaats. Om 22.00u moet alles gesloten zijn. Voor evenementen geldt een maximum 1.250 per ruimte, grotere evenementen zijn enkel buiten toegestaan, met vaste zitplaats. Festivals zijn nog niet mogelijk. Voor een overzicht van de aangekondigde maatregelen per 26 januari ’22 klik hier. Wil je meer lezen over de Coronacheck App en het toegangsbewijs, klik dan hier

27.11.2021 | Terug naar anderhalve meter 

In het kort: bijna alles sluit om 17:00h, ook evenementen. Kijk voor een overzicht van de verscherpte maatregelen op de website van Rijksoverheid. Klik hier om meer te lezen over de CoronaCheck App.

17.11.2021 | Strengere maatregelen vanaf 13.11.2021

Minder goed nieuws in de Persconferentie van afgelopen vrijdag (12.11.2021). Strengere maatregelen voor de diverse sectoren. Voor de evenementen geldt dat ze mogen plaatsvinden tot 18.00u, met een Coronatoegangsbewijs en vaste zitplaatsen en een maximum van 1250 bezoekers per ruimte. Kijk voor een overzicht van de aangekondigde maatregelen op de website van Rijksoverheid. Klik hier om meer te lezen over de CoronaCheck App.

14.09.2021 | Versoepelingen per 25 september

Ondanks de beperkingen is er toch een hoop meer mogelijk voor de evenementenbranche nu de 1,5 meter maatregel komt te vervallen per 25 september. In principe zijn hiermee alle evenementen toegestaan, echter gelden er wel voorwaarden voor per type evenement (binnen / buiten en met of zonder vaste zitplaats). Het coronatoegangsbewijs en gebruik van de de CoronaCheck App & Scanner blijft geldig en wordt op meer plekken een vereiste. Kijk voor een overzicht van de aangekondigde versoepelingen op de website van Rijksoverheid. Klik hier om meer te lezen over de CoronaCheck App.

18.08.21 | Coronaregels voor evenementen n.a.v. Persconferentie 13.08

Evenementen zonder overnachting (eendaags en meerdaags) kunnen onder voorwaarden doorgaan. Evenementen met overnachting zijn vooralsnog verboden tot 19 september. Alle regels voor de verschillende type evenementen (binnen/buiten en met/zonder vaste zitplaats en doorstroom) zijn verzameld per categorie en vind je terug op de pagina: Corona & Evenementen van het Rijksoverheid

Vanuit de sector ontstaat er onrust en maakt teleurstelling plaats voor protest. Op zaterdag 21 augustus is er een protestmars in vijf grote steden en wordt de stilte in de branche doorbroken. Meer informatie over dit initiatief: UnmuteUs.

23.06.21 | Nederland gaat van het slot

De versoepelingen waarmee Nederland grotendeels van het slot gaat zijn vervroegd. Vanaf zaterdag 26 juni mag er heel veel meer, maar grootste nieuws voor onze branche is dat discotheken en nachtclubs weer open mogen, mét toegangstesten. Ook mag de horeca en mogen theaters meer gasten en bezoekers ontvangen, en tot middernacht open.

Diverse plekken gaan weer open onder voorwaarde dat de bezoeker een recente negatieve testuitslag kan laten zien, d.m.v. de CoronaCheck Scanner.

Klik hier om meer te lezen over de CoronaCheck App en lees hier de informatie vanuit Rijksoverheid. Bekijk onze FAQ over de CoronaCheck.

01.06.21 | Openingsplan Stap 3: “Bijna alles open”

Vanaf zaterdag 5 juni worden enkele maatregelen losgelaten. Met – voor ons – als belangrijkste punt dat Culturele instellingen meer ruimte krijgen. Musea, theaters, poppodia en filmhuizen mogen onder voorwaarden weer open. De volgende grote stap staat vooralsnog gepland voor 30 juni. We gaan met z’n allen de goede kant op. Voor alle voorwaarden, maatregelen en meer informatie bezoek de site van de Rijksoverheid over Stap 3 in het Openingsplan.

Wil je direct tickets verkopen voor jouw evenement, in welke vorm dan ook? Klik hier!

18.05.21 | Over naar Stap 2 van Openingsplan

Vanaf morgen 19.05 gaan we verantwoord over naar Stap 2 van het Openingsplan van de overheid. Er komt meer ruimte voor sporten, recreatie en horeca buiten. Het lijkt allemaal een positieve draai te krijgen en wij kijken langzaam verdere stappen. Meer informatie over Stap 2 en de vervolgstappen vind je op de site van de Rijksoverheid.

13.04.21 | Kabinet presenteert Openingsplan

Op dinsdag 13.04 presenteerde het kabinet een openingsplan om stap voor stap meer mogelijk te maken en op een veilige manier te werken aan een samenleving zonder de beperkende maatregelen. Dit plan geldt alleen wanneer de cijfers het toelaten. De uitleg over het loslaten van de maatregelen kun je vinden op de site van de Rijksoverheid.

07.04.21 | Beperkt open met testbewijs

Een aantal poppodia, musea en (attractie)parken worden onderdeel van een grootschalige proef vanuit de overheid. De overheid stelt dat bezoekers naar binnen mogen met een negatieve coronatest. Dat meldt rtlnieuws.nl op 7 april.

19.03.21 | Garantiefonds & Annuleringssubsidie

Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen starten met het plannen van evenementen na 1 juli, volgens demissionaire kabinet. Indien er toch geannuleerd moet worden krijgt de organisator een soort annuleringssubsidie van de overheid. Dit meldt NOS.nl op 19 maart.

11.03.21 | Coronacheck App

Het lijkt er op dat de vaccinaties ons meer ruimte gaan geven, ergens midden 2021. Het kabinet werkt hard aan een vaccinatiepaspoort en ondertussen is de Coronacheck app gelanceerd. Met deze app kun je aantonen dat je negatief getest bent. Dat meldt MT/Sprout. Meer informatie: mtsprout.nl.

11.03.21 | Coronavaccinatie

Bekijk alle actuele en relevante informatie over coronavaccinatie op: rijksoverheid.nl.

11.03.21 | Nationaal Evenementenplan

Eventplatform en Alliantie van Evenementenbouwers presenteerden afgelopen week het Nationaal Evenementenplan, om veilig en verantwoord evenementen te kunnen organiseren. Ondanks de huidige stilstand zijn er positieve berichten rondom vaccinaties, pilots en sneltesten.

Het plan wordt gepresenteerd op: evenementenbouwers.org.

11.03.21 | Tickets met tijdsloten

De afgelopen tijd hebben zich weer diverse klanten bij ons gemeld voor onze reserveringstickets. Creëer een veilige omgeving voor bezoekers, klanten én medewerkers met onze software voor tijdsloten. Een laagdrempelig en hapklaar systeem om de toestroom te reguleren.

Meer informatie op: ikbenaanwezig.nl/tijdsloten.

03.03.21 | Het experiment van Fieldlab

De evenementensector werkt samen met de overheid aan pilot evenementen om gevalideerde bouwstenen te ontwikkelen als bewijslast van de veilige en betrouwbare aanpak, in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek . Het doel is om vertrouwen te creëren bij de Rijksoverheid om de toetsingskaders te verfijnen en de routekaart aan te kunnen passen. Het betreft een reeks evenementen en is gericht op differentiatie van verschillende evenementen (zakelijk, publiek, binnen, buiten, statisch, dynamisch) en het versneld teruggaan naar het volledig mogelijk maken van evenementen (bron: fieldlabevenementen.nl).

Ondanks dat we nu nog niks kunnen zeggen over de uitkomst zijn we hier blij mee. Er wordt aan gewerkt en hopelijk kunnen wij samen vooruit. Een serie pilotevenementen waaruit duidelijk moet worden of er weer op een veilige manier publieksevenementen kunnen plaatsvinden.

Zondag 21 februari ging Tim – samen met 1152 andere NEC-supporters – eindelijk weer eens naar stadion De Goffert, voor een pot voetbal van zijn geliefde club NEC Nijmegen. De wedstrijd is een van de pilot evenementen van Fieldlab. Hoe was het om weer te mogen juichen? “Ondanks de 1-2 nederlaag op het veld, voelt het toch als een soort overwinning. Hopelijk kunnen we door dit soort initiatieven sneller terug naar ons normale leven. Het wordt tijd. Ik ben blij dat ik hier dan ook mijn kleine steentje aan bij kan dragen.”

Meer informatie: fieldlabevenementen.nl

21.01.21 | Garantiefonds | Overheid

Het Kabinet presenteerde in januari 2021 een garantiefonds van €300 miljoen voor de evenementenbranche. Het idee is dat er voor deze zomer weer evenementen kunnen worden gepland. Wanneer die niet door kunnen gaan, betaalt de overheid de gemaakte kosten (bron: rtlnieuws.nl). De overheid vermeldt daarbij dat als het vaccineren volgens planning verloopt er mogelijk vanaf 1 juli al het een en ander kan plaatsvinden. Het garantiefonds is er om organisatoren te motiveren alvast plannen te maken en ondanks de risico’s toch door te zetten.

Kijk op: rijksoverheid.nl

Tickets verkopen!

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je staat te popelen om te gaan organiseren en om tickets te gaan verkopen. Ons systeem biedt de mogelijkheid om tickets te verkopen met de optie tot een initiële koop (een deel van de ticketprijs) waarbij de bezoeker de rest op een later moment betaalt. Met diezelfde optie kun je jouw trouwe honden voorrang geven tot de ticketverkoop. Daarnaast zijn wij ons volop gaan focussen op online evenementen en zien absoluut kans in zogenoemde hybride evenementen, waar je live en online combineert. Ook mogelijk met bijvoorbeeld meerdere stages, zalen of locaties.

Wij zijn zo’n beetje op alles voorbereid, hopelijk jij ook.

Wil je even sparren, of heb je vragen? Neem snel contact met ons op, want ook wij staan te popelen!

Bel ons op: 024-2062303, mail naar info@ikbenaanwezig.nl of klets met ons op Facebook Messenger.