Vanaf ’t eerste moment in de ticketshop tot aan strak entreemanagement

Scannen - Ticketservice

We kennen het allemaal. Je staat te wachten in de rij voordat je naar binnen kunt om je favoriete band, DJ of theatervoorstelling te zien. Met een beetje pech sta je na de controle ook weer in de rij bij de garderobe, de kluisjes of het toilet. Als bezoeker wil je graag zo snel mogelijk naar binnen en naar die veelbelovende act. Ook een organisator wil dat z’n gasten snel en soepel het terrein op of de zaal in kunnen. Zonder gedoe. Maar hoe zorg je hier nou voor?

Strak entreemanagement met een glimlach

Bij de organisatie van een evenement – in welke vorm dan ook – moet je aan zoveel dingen denken. Er zijn natuurlijk vaste verplichtingen – denk aan beveiliging en visitatie – maar sommige dingen heb je als organisator ook zelf in de hand, zoals die glimlach bij de ticketcontrole. Zelf ging ik vorig jaar naar een festival in Amsterdam waar dit alles behalve het geval was. Na een dikke rij van circa 3u konden we eindelijk het terrein op. Geen lekker begin, met chagrijnige bewaking en ticketcontroleurs.

Wij als ticketservice zijn van mening dat dit anders kan. Niet alleen hebben we een ticketshop met eerlijke servicekosten, ondersteund door goede en persoonlijke service, maar ook gezellig en vlot entreemanagement hoort er voor ons echt bij.

Meerdere ingangen

Natuurlijk hangt het af van het aantal bezoekers, maar zorg voor genoeg ingangen en daarbij ook meerdere security-/controlepunten per ingang om de doorstroom van je gasten te optimaliseren. Goed contact en korte lijnen met de rest van de organisatie is hier essentieel.

Bescherm je apparatuur

Is je evenement buiten en schijnt de zon? Zorg ervoor dat de scantalenten onder een afdak staan. Door het felle zonlicht zijn mobiele tickets slecht te scannen. Ook wanneer het weer tegenzit en het regent moet alle apparatuur beschermd zijn. Logisch, maar toch.

Scan-app Qontrast

Bij Ik Ben Aanwezig maak je gebruik van onze eigen ontwikkelde scanapp Qontrast. Deze download je op een smartphone. Maak scangebruikers aan in de beheeromgeving en log daarmee in bij Qontrast. Hiermee kun je de scantalenten flexibel inzetten tijdens het evenement; merk je dat het drukker wordt kan je extra mensen inzetten, of juist een rij sluiten wanneer de drukte afneemt. De app houdt bij hoeveel tickets er gescand zijn en dus nog gescand moeten worden. Snel, flexibel en soepel entreemanagement.

Scantertainment

Niet ieder concept of evenement is geschikt voor gekkigheid. Als organisator voel je feilloos aan wat past en hoe je de bezoekers met een glimlach verwelkomt. De term ‘scantertainment’ is ons op het lijf geschreven. Voor het nieuwe concept Het Nest (een initiatief van Nijmeegse clubavond Planet Rose en Subcultuur) verzorgden wij de gehele verkoop: van ticketshop tot entree. Snelle en strakke toegang, een dikke glimlach en een zuur snoepje bij de ingang liet de bezoekers met een goed gevoel het nest in gaan.

Ik Scan Aanwezig

Met onze scan-app en je eigen ervaring regel je het entreemanagement vast prima zelf. Maar ik kan me voorstellen dat je wel meer aan je hoofd hebt. Onze extra service Ik Scan Aanwezig zorgt er niet alleen voor dat je gasten zo snel mogelijk binnen zijn, maar we bezorgen ook die extra glimlach. Is de rij toch opeens wat lang en komt iedereen tegelijk? Geen zorgen, wij regelen het.

Scantalent?

Voor deze extra service zijn we altijd op zoek naar extra scantalenten. Wil jij in de poule van de allerleukste ticketshop van Nederland? Bekijk de vacature hier.